Nordlyset

Submitted by Anonymous (not verified) on Thu, 12/20/2018 - 10:48
Short description
På Amerika Plads med den internationale stemning, slog boligbebyggelsen Nordlyset i 2006 tonerne an til en bygge- og boligstandard af særlig høj kvalitet. Det rene, hvide byggeri får ekstra karakter af glaskunst.
Description

I tråd med tankerne bag området har Arkitektfirmaet C.F. Møllerskabt en stram, hvid pudset karre, hvor altaner og porte er 'skåret'ud i den tunge form, som de er med til at bløde op. Dermed skal Nordlyset bidrage til fornemmelsen af en tæt bydel, hvor gaderne er smalle og bygningerne massive, men forskellige.

Boligblokken rummer leje- og ejerlejligheder, og i underetagen bliver der enten indrettet butikker eller mindre ungdomsboliger.

Menneskeligt element

Som noget ret usædvanligt er Nordlyset blevet til i et tæt samarbejde mellem arkitekterne hos C. F. Møller og kunstneren Ruth Campau. Via en fotografisk proces er kunstnerens penselstrøg blevet til et stribet mønster, der optræder på glasflader forskelligesteder i bygningen.

Eksempelvis i indgangspartierne og omkring elevatorerne. Udefra er mønstrene tydelige på nogle dobbelte glasplader, der er monteret vinkelret på facaden og fungerer som skillevægge mellem to altaner.

'Meningen er, at vi vil bringe noget mere håndholdt og mindre maskinelt ind i arkitekturen. Selvom jeg løbende forsøger at perfektionere mine penselstrøg, kommer der altid små fejl i form af klatter og pletter. Dermed får man det menneskelige element med i udtrykket', siger Ruth Campau.

Udsigt til Øresund

Som Nordlysets navn antyder, har arkitekterne gjort sig umage for at skabe nogle lyse og venlige lejligheder. Mod vest er bygningen 6 etager høj, men mod øst er der bygget en ekstra etage ovenpå for at give så mange beboere som muligt udsigt over Øresund.

Address
Amerika Plads, 2100 København
Coordinates
POINT (12.594468 55.699985)
Actors
Organization
Organization
Role
Categories
Case Category
Area
Build year
2006
Pictures
Image
Credits
Photo: Jørgen True
Frikøb
Frikøbt
Image
Credits
Photo: Jørgen True
Frikøb
Frikøbt
Image
Credits
Photo: Jørgen True
Frikøb
Frikøbt
Image
Credits
Photo: Kontraframe
Frikøb
Frikøbt
Image
Credits
Photo: Kontraframe
Frikøb
Frikøbt
Image
Credits
Photo: Jørgen True
Frikøb
Frikøbt
Tags
Concept
Nej
Channel
Exclude
Off