Frederikskaj

Submitted by Anonymous (not verified) on Thu, 12/20/2018 - 10:48
Short description
Boligbebyggelsen Frederikskaj ligger i den gamle Teglværkshavn. De kobberklædte bygninger rummer i alt 152 lejligheder fordelt i to bygninger med hver seks opgange.
Description

Med de karakteristiske glasaltaner, kobberfacaden og døre, og vinduer i hårdttræ, bidrager bygningen med en varm atmosfære til området omkring Teglværkshavnen.

Vandets refleksion i bygningen

DISSING+WEITLING vandt arkitektkonkurrencen i 2005 med forslaget om at etablere en ny kanal der trækker vandet helt ind til bebyggelsen. Husene er placeret optimalt i forhold til sol og udsigt omkring den nye kanal. Kanalen har anløbspladser for kajakker og et bredt trappeanlæg med trin, der leder direkte fravandet og op til et lille torv i midten af bebyggelsen. En fælles bygning står ned til kanalen med køkken, åben pejs og kajakudlejning for beboerne. Bygningen har en åben facade, hvor vandet reflekteres i de store vinduer; en effekt der øger den unikke oplevelse af at bo helt tæt ved vandet.

Reference til de historiske bygninger langs havnen

Med tiden vil facaderne patinere og skifte til den karakteristiske irgrønne farve med reference til de historiske kobbertårne og -tage langs Københavns havnefront.

Bygningen vandt 'European Copper in Architecture Award' i 2008.

 
 

 

Address
Frederikskaj, 2450 København
Coordinates
POINT (12.54334 55.651103)
Actors
Organization
Role
Organization
Role
Organization
Role
Categories
Case Category
Area
Pictures
Image
Credits
Photo: Dissing+Weitling
Frikøb
Frikøbt
Image
Credits
Photo: Dissing+Weitling
Frikøb
Frikøbt
Image
Credits
Photo: Dissing+Weitling
Frikøb
Frikøbt
Tags
Concept
Nej
Channel
Exclude
Off