Jernbanebyen: Den grønne bannerfører

By Casper, 19 August, 2022
Short description
Jernbanebyen er en ny bydel, der så småt er på vej til at vokse op i det sydlige København. Team Cobe står for helhedsplanen, og bydelen skal være en bannerfører for fremtidens grønne byudvikling.
Description

Buldrende jernbaner og den tættrafikerede Vasbygade danner rammen om DSB’s gamle værkstedsby. Af sammen årsag er området mere eller mindre ukendt for de fleste københavnere. DSB’s aktiviteter er blevet færre og færre gennem årene, og i dag er mange af de historiske værksteds- og industribygninger indtaget af designvirksomheder, arkitekter, modeskabere og andre kreative sjæle.

Men Københavns Kommune har en plan om at udvikle Jernbanebyen til en ny, grøn urban bydel. I samarbejde med DSB Ejendomme, Freja Ejendomme og Team Cobe, der står for helhedsplanen, skal området være bannerfører for fremtidens byudvikling.

I bydelens periferi bygges grønne parkeringshuse, der både skærmer for byens støj, og muliggør skabelsen af en bilfri bydel, hvor alle offentlige rum mellem husene bliver rekreative grønne oaser. Jernbanebyen kommer derfor til at gøre op med den traditionelle byplanlægning og de skarpe grænser mellem bygninger, veje og grønne lommer.

Den første spade er endnu ikke stukket i jorden, men er Jernbanebyen er alligevel et besøg værd. Hvis man går eller cykler sig en tur ned af Otto Busses Vej, passerer man de gamle kontorbygninger og det 9.000 m2 store Lokomotivværksted, hvor der i dag er messer og konferencer, men i starten af 1900-tallet var arbejdsplads for 1.400 DSB-ansatte, der blandt andet servicerede datidens damplokomotiver. 

I nærheden

Jernbanebyen ligger et stenkast fra Vesterbro og Sydhavnen. Stå af på Dybbølsbro Station, og kast et blik på BIG´s skulpturelle Kaktustårne. Drej til højre, og udforsk Kødbyen med alle dens gallerier og restauranter. Hvis du går til venstre, og bevæger dig mod Fisketorvet Shoppingcenter, kan du gå til venstre ned ad trappen og følge Cykelslangen. Du kan smide tøjet og tage en dukkert i Havnebadet ved det maritime Aller Media hovedkvarter. Fortsæt over Bryggebroen, og gå på opdagelse i Havnestaden og på Islandsbrygge.

Coordinates
POINT (12.543983 55.658996)
Actors
Organization
Role
Organization
Organization
Categories
Case Category
Build year
2023
Pictures
Image
Image
Image
Concept
Nej
Channel
Exclude
Off
Show navigation button
Off
Do not show subpage from overlay
Off