Ressourcerækkerne: Genbrugsguld mellem nybyggeri og natur

Submitted by Rune on Tue, 10/06/2020 - 20:46
Short description
Genanvendte murstensblokke fra de gamle Carlsberg bryggerier tilfører Lendager Groups Ressourcerækkerne et bæredygtigt særpræg og god, gammel Københavnerånd.
Description

Arkitekterne hos Lendager Group har tegnet rækkehusene Ressourcerækkerne med tilhørende taghuse på de fælles tagterrasser. Her i Ørestad – på kanten af Amager Fælleds vilde natur - giver nybyggeriet af genanvendte materialer en fornemmelse af, at kontrasten mellem nybyggeri og natur måske ikke er så skarp endda.

Det helt særlige ved Ressourcerækkerne er de ikoniske 1x1m sammenhængende stykker af genbrugte mursten, der er indarbejdet i facaden. De forskellige stykker står både vandret og lodret i forhold til den oprindelige anvendelse og peger æstetisk nærmest på sig selv som genanvendte. Stykkerne stammer fra forskellige nedrevne bygninger. For eksempel Carlsberg bryggerierne. De er farvet og aldret forskelligt, og det giver bygningerne en særpræget historisk kant midt i alt det nybyggede.

Genanvendelsen er gennemgående i byggeriet. Hvis man går ind i gården og sætter sig på en bænk, er træpladen genanvendt fra metrobyggeriet i København. Og hvis man kigger op, ser man gangbroen, der forbinder bygningerne og giver adgang mellem de fire fælles tagterrasser. Også gangbroen er skabt af upcycled materiale, nemlig fra en nedrevet fabrik på Amager Strandvej. 

Kan det virkelig lykkedes for os at skabe en harmonisk sammenhæng mellem nybyggeri, historie, natur og bæredygtighed? Det er den forhåbning man får, når man står i Ressourcerækkernes lille gård midt i Ørestad. 
 

Address
Robert Jacobsens Vej, 2300 København S
Coordinates
POINT (12.574321 55.623057)
Actors
Organization
Role
Organization
Role
Organization
Role
Organization
Role
Categories
Case Category
Area
Build year
2019
Pictures
Image
Image
Image
Image
Image
Concept
Nej
Channel
Exclude
Off