Pelican Self Storage Amager: Forener beton og bæredygtighed

Submitted by Rebecca on Tue, 10/06/2020 - 15:52
Short description
Bæredygtighed rimer ikke på beton. Overhovedet ikke faktisk. Det har Lendager Group lavet om på med lagerbygningen til Pelican Self Storage.
Description

Den store rundkørsel på Vermlandsgade på Amager er egentlig ikke et sted, der indbyder til ophold. Men kommer man forbi, bør man dvæle et øjeblik ved den kvadratiske lagerbygning i beton, som  Lendager Group har tegnet. Kun de fingerdybe fuger, der smyger sig organisk ned ad betonfacaden antyder, at denne lagerbygning faktisk er noget særligt.

Bygningen er nemlig en pioner indenfor bæredygtigt byggeri. Den er bygget med støtte fra Miljøministeriet og sætter, ifølge Lendager Group, nye standarder for genanvendelsen af beton i byggeriet. Normalt ender genanvendt beton allerhøjest som vejfyld. Men her er betonen ”upcycled” og brugt direkte i skabelsen af en ny bygning. Pelican Self Storage er nemlig bygget med en stor del knust beton fra andre byggerier. 

Den tilgang er opløftende. For fremstillingen af beton og andre nye byggematerialer er en af de helt store CO2-udledere. Faktisk er 39% af al energirelateret CO2-udledning på verdensplan direkte eller indirekte relateret til materialeudvinding, materialetransport og affaldshåndtering til byggeriet. Lendager Groups pionerarbejde med Pelican Self Storage og deres øvrige byggerier antyder, at bæredygtighed i byggebranchen er muligt. 
 

Address
Vermlandsgade 66, 2300 Kbh S
Coordinates
POINT (12.609082 55.667456)
Actors
Organization
Role
Organization
Role
Categories
Case Category
Area
Build year
2015
Pictures
Image
Image
Image
Image
Concept
Nej
Channel
Exclude
Off